Verwijzing naar Thesisdocument Ronald van de Buld in nieuwe boek Chris Griffiths

 

Ronald heeft tijdens de TLI-training de resultaten van zijn onderzoek gepresenteerd.

Chris Griffiths (CEO van de ThinkBuzan organisatie) heeft hierop een vermelding naar dit onderzoek opgenomen in de laatste versie van zijn boek ‘ how to GRASP killer ideas and make them happen !

Dit fantastische boek gaat naast o.a. over metacognitie; het denken over jouw denken en dan met name in relatie tot creativiteit en productiviteit. (zie afbeelding hierboven)

Griffiths geeft in zijn boek aan dat je als individu een strategie moet implementeren om jouw denken zo in te zetten dat je de resultaten krijgt die je wilt !

In zijn GRASP-model zet Griffiths de verschillende manier van denken uiteen:
– Generative- ,
– Reactive -,
– Analytical -,
– Selective – en
– Proactive Thinking en benoemt hij daarbij de respectievelijke voor – en nadelen.

Daarnaast geeft hij een oplossing hoe wij op een creatieve wijze ”Killer ideas” kunnen creëren maar ook hoe we deze kunnen vastleggen, analyseren en implementeren.

Met de 4 stappen die hij heeft opgenomen in zijn ‘ Solution Finder’ 

– Define,
– Generate,
– Evaluate en
– Solution                       doorloop je, als individu of als team, een aantal logische fasen waarin de genoemde manieren van denken aan bod komen.

Deze Solution Finder kan tevens ingezet worden bij het oplossen van uitdagingen, ook weer individueel en in een teamzetting; zowel zakelijk als privé !

Griffiths heeft in de laatste, overigens geheel herziene, versie van zijn boek een verwijzing opgenomen naar het onderdeel uit Ronald zijn onderzoek waaruit blijkt dat veel mensen hun (werk)dag reactief beginnen en daarna in deze zelfde ”denkstand” voortzetten.
(bv in relatie tot het verwerken van e-mail).